|
biomedicina slovenica |
"MEAT PRODUCTS" : 28
-
Biasizzo Majda; Grebenc Stanka; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
Contamination of dried meat products with Listeria monocytogenes
2011 ►
-
Bilandžić Nina; Sedak Marija; Ðokić Maja; Varenina Ivana; Solomun Kolanović Božica; Božič Ðurđica; Brstilo M.; Sokolić-Mihalak Darja; Jurković Zorica
Comparative study of iron, magnesium and zinc and daily intakes in certain meats and meat products
2013 ►
-
Podpečan Branko; Pengov Andrej; Grebenc Stanka
The source of contamination of ground meat for production of meat products with bacteria Staphylococcus aureus
[[Vir onesnaženja mletega mesa za proizvodnjo mesnih izdelkov z bakterijo Stafilokokus aureus]]
2007 ►
-
Zabavnik Piano Jelka; Cotman Marko
Določanje vrste mesa v mesnih izdelkih
2013 ►
-
Biasizzo Majda; Grebenc Stanka; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
Primerjava med uspešnostjo izolacije bakterije L. monocytogenes iz vzorcev mesnih izdelkov sestavljenih iz petih enot in združenih vzorcev
[Comparison between the rate of L. monocytogenes isolation from meat products samples when five units samples and pooled samples are used]
2011 ►
-
Grebenc Stanka; Biasizzo Majda; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
Povzročitelji zoonoz pri različnih vrstah mesa in mesnih izdelkih v Sloveniji v letih 2008 do 2010
[Zoonotic agents in different types of meat and meat products in Slovenia in 2008 to 2010]
2011 ►
-
Nadal Anna; Coll Anna; Cook Nigel; Pla Maria
A molecular beacon-based real time NASBA assay for detection of Listeria monocytogenes in food products: role of target mRNA secondary structure on NASBA design
2007 ►
-
Kenda Edvard; Dobeic Martin
Aerogena kontaminacija mesnih izdelkov v procesu vakumskega pakiranja
[Airborne contamination of meat products in process of vacum food packaging]
2004 ►
-
Marinšek Janez
Mikrobiološki kriteriji za meso in mesne izdelke
2004 ►
-
Arzenšek-Pinter Rosvita; Hostnik Silva; Veljanovski-Geremia Vesna; Vombergar Blanka
HACCP: za učne mesarske delavnice (študija primera) v sodelovanju s podjetjema Johnson Diversy Maribor in Kimi d.o.o. Trzin
2003 ►
-
Suwa-Stanojević Milena
Cilji in oblike prehrambenega izobraževanja
2002 ►
-
Marinšek Janez
Mikrobiološke preiskave mesa in mesnih izdelkov
[Microbiological examinations of meat and meat products]
2002 ►
-
Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
Število obrokov v celodnevnem jedilniku ljubljanskih srednješolcev v povezavi z nekaterimi prehranskimi značilnostmi in značilnostmi življenjskega sloga srednješolcev ter njihovim indeksom telesne mase
[Number of meals in the daily nourishment of secondary school pupils from Ljubljana in connection with some other nutritional and life-style characteristics of secondary school pupils and with their body mass index]
2001 ►
-
Marinšek J; Grebenc S
Listeria monocytogenes v mletem mesu in toplotno neobdelanih mesnih izdelkih v Sloveniji
[Listeria monocytogenes in minced meat and thermally untreated meat products in Slovenia]
2002 ►
-
Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
Nekatere prehranjevalne navade ljubljanskih srednješolcev s poudarkom na razliki med spoloma
[Some nutritional characteristics of secondary school students from Ljubljana]
2001 ►
-
Verhovec Maja; Pavčič Maruša
Koliko maščob vsebujejo živila? - anketa potrošnikov
[Consumers estimates of fat content in foods]
1997 ►
-
Polak Pavel
Kriteriji za presojo uporabnosti, zdravstvene neoporečnosti in kakovosti mesa in organov prašičev in kopitarjev ter suhomesnatih in konservnih izdelkov in možnosti za usposabljanje - v izrednih razmerah
1988 ►
-
Pretnar Jože
Vpliv mesa in mesnih izdelkov na nastanek anemij
[Anaemias due to nutritional meat and meat products deficiency]
1997 ►
-
Doganoc Darinka Z; Florjanec Katica
Arzen v naših živilih
[Arzenic in our food]
1997 ►
-
Jung Mirko
Splošno o prenosljivih spongiformnih encefalopatijah
1996 ►
-
Grebenc S
Problematika bakterije Listeria monocytogenes v mletem mesu in v toplotno neobdelanih mesnih izdelkih
[Listeria monocytogenes in minced meat and thermically untreated meat products]
1995 ►
-
Rupnik S
Problematika nitritov, polifosfatov in maščobe v naših obarjenih in poltrajnih klobasah
[Nitrites, polyphosphates and fat in our frankfurter like sausages and semi-lasting sausages]
1994 ►
-
Obid L
Problematika zdravstvene neoporečnosti in kakovosti naših trajnih klobas in suhomesnih izdelkov
[Safety and quality deviations of dry sausages, raw and semi-preserved cured meat products in our market]
1994 ►
-
Marinšek J; Florjanc P; Fock M; Rus-Kersnik J
Primerjava naših in danskih bakterioloških norm za meso v trupih, mleto meso in klobase
[A comparison of our and Danish bacteriological standards for raw meat, minced meat and sausages]
1992 ►
-
Kren M
Ustreznost gojišč, pripravljenih z nekaterimi polindustrijskimi organskimi snovmi, za gojitev E. coli pri pripravi vakcin
[Siutability of the media, made from some half industrial organic compounds, for culturing E. coli used for vaccine preparation]
1990 ►
-
Boehm O; Prevorčnik J; Šenk L; Košorok S; Bajt G
Mycobacterium intracellulare serovar 4 infection on a large-scale pig farm in Slovenia, Yugoslavia
1988 ►
-
Bauer M
Sanitarno higienska analiza prodaje nepakiranih živil
1988 ►
-
Komar M; Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
Kemijske analize živil: priročnik za laboratorijsko delo
1988 ►
New search
Comments
Top of page
Institute for Biostatistics and Medical Informatics