biomedicina slovenica


"MEAT PRODUCTS" : 28

  1. Biasizzo Majda; Grebenc Stanka; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
    Contamination of dried meat products with Listeria monocytogenes
    2011
  2. Bilandžić Nina; Sedak Marija; Ðokić Maja; Varenina Ivana; Solomun Kolanović Božica; Božič Ðurđica; Brstilo M.; Sokolić-Mihalak Darja; Jurković Zorica
    Comparative study of iron, magnesium and zinc and daily intakes in certain meats and meat products
    2013
  3. Podpečan Branko; Pengov Andrej; Grebenc Stanka
    The source of contamination of ground meat for production of meat products with bacteria Staphylococcus aureus
    [[Vir onesnaženja mletega mesa za proizvodnjo mesnih izdelkov z bakterijo Stafilokokus aureus]]
    2007
  4. Zabavnik Piano Jelka; Cotman Marko
    Določanje vrste mesa v mesnih izdelkih
    2013
  5. Biasizzo Majda; Grebenc Stanka; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
    Primerjava med uspešnostjo izolacije bakterije L. monocytogenes iz vzorcev mesnih izdelkov sestavljenih iz petih enot in združenih vzorcev
    [Comparison between the rate of L. monocytogenes isolation from meat products samples when five units samples and pooled samples are used]
    2011
  6. Grebenc Stanka; Biasizzo Majda; Henigman Urška; Kirbiš Andrej
    Povzročitelji zoonoz pri različnih vrstah mesa in mesnih izdelkih v Sloveniji v letih 2008 do 2010
    [Zoonotic agents in different types of meat and meat products in Slovenia in 2008 to 2010]
    2011
  7. Nadal Anna; Coll Anna; Cook Nigel; Pla Maria
    A molecular beacon-based real time NASBA assay for detection of Listeria monocytogenes in food products: role of target mRNA secondary structure on NASBA design
    2007
  8. Kenda Edvard; Dobeic Martin
    Aerogena kontaminacija mesnih izdelkov v procesu vakumskega pakiranja
    [Airborne contamination of meat products in process of vacum food packaging]
    2004
  9. Marinšek Janez
    Mikrobiološki kriteriji za meso in mesne izdelke
    2004
  10. Arzenšek-Pinter Rosvita; Hostnik Silva; Veljanovski-Geremia Vesna; Vombergar Blanka
    HACCP: za učne mesarske delavnice (študija primera) v sodelovanju s podjetjema Johnson Diversy Maribor in Kimi d.o.o. Trzin
    2003
  11. Suwa-Stanojević Milena
    Cilji in oblike prehrambenega izobraževanja
    2002
  12. Marinšek Janez
    Mikrobiološke preiskave mesa in mesnih izdelkov
    [Microbiological examinations of meat and meat products]
    2002
  13. Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
    Število obrokov v celodnevnem jedilniku ljubljanskih srednješolcev v povezavi z nekaterimi prehranskimi značilnostmi in značilnostmi življenjskega sloga srednješolcev ter njihovim indeksom telesne mase
    [Number of meals in the daily nourishment of secondary school pupils from Ljubljana in connection with some other nutritional and life-style characteristics of secondary school pupils and with their body mass index]
    2001
  14. Marinšek J; Grebenc S
    Listeria monocytogenes v mletem mesu in toplotno neobdelanih mesnih izdelkih v Sloveniji
    [Listeria monocytogenes in minced meat and thermally untreated meat products in Slovenia]
    2002
  15. Gabrijelčič-Blenkuš Mojca
    Nekatere prehranjevalne navade ljubljanskih srednješolcev s poudarkom na razliki med spoloma
    [Some nutritional characteristics of secondary school students from Ljubljana]
    2001
  16. Verhovec Maja; Pavčič Maruša
    Koliko maščob vsebujejo živila? - anketa potrošnikov
    [Consumers estimates of fat content in foods]
    1997
  17. Polak Pavel
    Kriteriji za presojo uporabnosti, zdravstvene neoporečnosti in kakovosti mesa in organov prašičev in kopitarjev ter suhomesnatih in konservnih izdelkov in možnosti za usposabljanje - v izrednih razmerah
    1988
  18. Pretnar Jože
    Vpliv mesa in mesnih izdelkov na nastanek anemij
    [Anaemias due to nutritional meat and meat products deficiency]
    1997
  19. Doganoc Darinka Z; Florjanec Katica
    Arzen v naših živilih
    [Arzenic in our food]
    1997
  20. Jung Mirko
    Splošno o prenosljivih spongiformnih encefalopatijah
    1996
  21. Grebenc S
    Problematika bakterije Listeria monocytogenes v mletem mesu in v toplotno neobdelanih mesnih izdelkih
    [Listeria monocytogenes in minced meat and thermically untreated meat products]
    1995
  22. Rupnik S
    Problematika nitritov, polifosfatov in maščobe v naših obarjenih in poltrajnih klobasah
    [Nitrites, polyphosphates and fat in our frankfurter like sausages and semi-lasting sausages]
    1994
  23. Obid L
    Problematika zdravstvene neoporečnosti in kakovosti naših trajnih klobas in suhomesnih izdelkov
    [Safety and quality deviations of dry sausages, raw and semi-preserved cured meat products in our market]
    1994
  24. Marinšek J; Florjanc P; Fock M; Rus-Kersnik J
    Primerjava naših in danskih bakterioloških norm za meso v trupih, mleto meso in klobase
    [A comparison of our and Danish bacteriological standards for raw meat, minced meat and sausages]
    1992
  25. Kren M
    Ustreznost gojišč, pripravljenih z nekaterimi polindustrijskimi organskimi snovmi, za gojitev E. coli pri pripravi vakcin
    [Siutability of the media, made from some half industrial organic compounds, for culturing E. coli used for vaccine preparation]
    1990
  26. Boehm O; Prevorčnik J; Šenk L; Košorok S; Bajt G
    Mycobacterium intracellulare serovar 4 infection on a large-scale pig farm in Slovenia, Yugoslavia
    1988
  27. Bauer M
    Sanitarno higienska analiza prodaje nepakiranih živil
    1988
  28. Komar M; Doganoc D; Šinigoj-Gačnik K
    Kemijske analize živil: priročnik za laboratorijsko delo
    1988



New search      Comments      Top of page Institute for Biostatistics and Medical Informatics